maandag 20 januari 2014

Maple LEaves The Challengers U18

Het doel van de uitwedstrijd deze middag was Heemskerk. Maple Leaves heeft een ploeg met veelal beginnende basketballers en dat gaf voor ons deze middag wel kansen. Bij de start werd dat niet direct getoond. ML bood ons prima weerstand en onze mannen dachten denk ik redelijk gemakkelijk te kunnen winnen. Niet dus, lay -up na lay-up werd gemis, passes gewoon in de handen van de tegenstander gegooid, kortom rommelig. Na het 1e part was het 11-9 achter dus. Na een kleine preek en wat wissels werd er direct gas gegeven. 15 punten op rij voor een tegenscore van ML was het resultaat. Mirza en Nando waren even de gangmakers als het om scoren ging, maar iedereen stond ineens goed te verdedigen en de rebound leverde meestal een snelle fastbreak op. het hield gelukkig voor de tegenstander op bij een ruststand van 17-36 een tussenstand dus van 6-27. Heren ik zeg het nooit graag, want dan worden jullie cocky maar klasse. Na de rust maakte ik mij op voor meer van dit schoons. Maar helaas stagneerde de machine, we vervielen weer in traag stuiter basketbal met een set aanval waar we nog steeds niet goed in zijn. Ik moet wel bekennen dat we Rody en Mirza mistten dus ook het wisselen was beperkt. Maar toch, de concentratie in de rebound was weg en dan kunnen we niet de snelle aanval spelen. Dat is en blijft voorlopig ons beste wapen. Nu was ML weer de beter ploeg en was het 30-46 aan het eind. Het 4e part was meer van hetzelfde. De heren konden zich blijkbaar niet meer opladen en bij 48 - 60 kwam het eind. Als we terugkijken was het 1 goed partje en de wedstrijd zat in de knip. Toch hoop ik in het vervolg op meer 2e partjes om het maar zo te zeggen. De scores: Nando 18, met meer rust in je hoofd worden dat er 30, Bob 14 begint een klein beetje meer op een basketballer te lijken, Mirza 12 zijn record bij ons maar wel op het goede moment, klasse. Max 10, speelde een draak van een wedstrijd, de bal leek wel 100 kg 5 op 12 lay-ups kan beter ;-)), Jeffrey 2, was eigenlijk scorend onzichtbaar deze wedstrijd, maar met rugklachten toch lang (te lang) gespeeld. Ricardo 2, kreeg de fouten van Bob en Max achter zijn naam geschreven en zat lange tijd met 4 fouten aan de kant, heeft daardoor niet veel speeltijd gehad. Niels 2 punten, ga eens trainen, wellicht dat er dan wat meer in zit. Kunnen we ook eens kijken of er een aanvalsspelletje gelopen kan worden. Kortom een wedstrijd met 2 gezichten. Volgende keer alleen maar 2e partjes? Coach