maandag 27 maart 2017

The Challengers U20 - Akrides

Net als de U 18 moesten we deze middag tegen Akrides uit IJmuiden. Met de nodige vertraging, U 18 wissels deden met ons me en die kregen een verlenging van 5 minuten. Dus de warming - up was een rommeltje. Matig inlopen en intapen van de enkel van Rick tijdens dat inlopen leidde tot een basis van Omar, Mick, Jeffrey Nando en Daniel. Rick mocht eerst even warm worden in de 1e minuten van het 1e kwart. Was de start goed? Ik denk het wel, Daniel en Omar waren al warm en na een 7 - 0 van ons na 4 minuten werd het 1e part een formaliteit. De loop aanval werd goed uitgevoerd met variaties en ook de fast - break werd een paar keer goed uitgevoerd. Met een paar 3 punters van Akrides stond er na 10 minuten 16 - 11 op het sheet. Het 2e part meer van hetzelfde. Snelle onderscheppingen en een goede rebound maakten het een ruime voorsprong bij rust. 30 - 17 geen vuiltje aan de lucht. Maar ook niet meer dan dat. Gewoon degelijk en zoals we het hele seizoen speelden. Met de 2 uitzonderingen tegen Early Bird 2 en de zeperd tegen BVH. Opvallend, Rick tot dan geen fouten en alleen Mick en Nando 2 stuks. De speelwijze van Akrides was gewoon feller en de relatieve kleine ploeg kreeg er in de 1e helft 11. In het 3e deel van de wedstrijd liepen we snel verder uit tot 39 punten voordat Akrides een tegenscore liet aantekenen. Met degelijk aanvalsspel en goed verdedigen free wheelden we naar 51 - 24. Een beetje frustratie was dan ook wel zichtbaar geworden. Omar werd een beetje onhandig afgestopt bij een fast-break en kwam hard ten val. Het "concussion protocol" werd van stal gehaald, nadat hij eerst nog wel zijn strafworpen moest schieten. Beide mis maar duizelig en met een dikke wang en een kapotte knie mocht hij de rest van de wedstrijd toeschouwer spelen. Afijn, hij had deze middag toch zijn meters wel gemaakt. Maar zonder verdere wissels, moesten we dan maar zuinig en slim het laatste part spelen. Dat was verder geen probleem meer. Ondanks een paar stevige ingrepen van Akrides op onze fast-break lopers werd er een degelijke 28 - 68 eindstand bereikt. Nando kwam niet aan zijn dunk en ook Daniel werd nog een keer hard afgestopt. Beide naar mijn mening opzettelijke fouten, maar goed de wedstrijd was er niet naar, om dat zo te bestraffen en het had voor de uitslag ook niet heel veel verschil gemaakt. We zijn namelijk niet zo goed in het schieten van vrije worpen. Nog 2 wedstrijden, 1 uit in Purmerend tegen het 1e team van Early Bird en daarna hun 2e team thuis in de FBK. Twee zware wedstrijden en als we met opgeheven hoofd 2e willen worden in deze competitie dan moeten we ze beide winnen. Daar reken is wel een beetje op. Maar nu eerst een week geen wedstrijd. Kan Rick zijn enkel helen? Ging er in de laatste seconden van de wedstrijd weer door en ook de enkel van Jeffrey speelde hem op het laatst weer parten. Teveel meters zonder wissel breekt je gewoon op. Maar kom daar maar eens om bij de mannen! Die denken het immers wel zonder te kunnen klaren ;-(( De punten volgens het sheet: Nando, 19, Jeffrey, 7, Omar, 8, Mick,13, Daniel, 12, Rick, 9. Coach