maandag 25 september 2017

The Challengers U22 - Hillegom

Het was geen wedstrijd tegen Hillegom. Het was maar goed dat we coach Mo aan heren 2 hadden gegeven, die door zijn aanwezigheid daar bij heren 2 met name in de laatste kwart voor een mooie winst van 2 punten had gezorgd. We hadden de vervangende coach Timo Bosma gevraagd, maar helaas kon die niet. Dus Ria Berkhout wilde alleen maar optreden als wisselcoach. Het was de leukste wedstrijd die ze heeft gecoacht /gewisseld de laatste jaren. Met ex-teamspeler Nando op de stoel naast de bank kwamen er te grappige opmerkingen voorbij. Maar daar was nu ook de wedstrijd naar. De startende 5 kregen de opdracht van hoofdcoach Mo mtm te gaan verdedigen. Hillegom speelde een zone. De zone aanval liep als een zonnetje. Mooie combinaties gezien tussen Bas Bijsterveld en Mats Bosma. Werkelijk leuk om te zien hoe jullie 2 elkaar kunnen vinden. Aaron pakte lekker zijn schotje. Zo kwam Justin steeds goed vrij voor een schot vanaf de zijkant. Allemaal combinaties die goed liepen en goed opgezet werden door de guards Jeffrey en Aaron . Eerste kwart 19-24 en met een paar mooie breaks van Mick in de tweede kwart maakte de ruststand tot 42-25 . We hadden in de eerste helft te veel foutenlast. Niet dat het erg was, want het was een makkelijke wedstrijd en we waren met 9 man. Maar het waren vooral de lange mannen die foutenlast hadden en dat is voor de continuïteit van de aanval spelletjes niet ideaal. We gingen dus over op zone in tweede helft. Derde kwart was Bas Bijsterveld aanvallend wel goed, maar in zijn aanvallende rebounds na het missen mag er wel wat meer overtuiging in komen! Als dat gaat gebeuren zal de scores van hem nog hoger worden. Toen in het vierde kwart José Nijman ( onze nieuwe aanwinst) in het veld kwam op de brommer (geweldig dit) liepen we de ene fastbreak na de andere fastbreak. Vervolgens kwam er een halve dunk en ging een driepunter van hem erin en als slot een mooie drive van hem. Hij maakte ff dikke pret los op de bank. Hilarisch om te zien. Het saaie potje kwam zo een beetje tot leven door hem. Het werd uiteindelijk een te makkelijke overwinning. In de verdediging mag wel wat verbetering komen, want die foutenlast gaat je opbreken tegen sterke teams. Meer met de voeten verdedigen en dan niet je handen gebruiken, maar handen hoog. Moeten er maar eens trainingen aan besteden. Die aanval gaat nu namelijk wel prima, die zit er goed in. De eindstand zegt genoeg 81-38. Het is te hopen dat we wat meer tegenstand krijgen in deze competitie. Ria